Gezondheidsuniversiteit MedSchool

Gezondheidsuniversiteit MedSchool
Meer leren over de geneeskundestudie en het werken als arts? Dat kan bij de Gezondheidsuniversiteit MedSchool. Vwo 5-leerlingen met het profiel Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek krijgen tijdens de MedSchool inzicht in wat het inhoudt om de studie Geneeskunde in Maastricht te volgen en te werken als arts/medisch specialist.

Met een centraal geneeskundig thema als rode draad, kunnen leerlingen tijdens vier avonden van twee uur een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis nemen en leren over welke vaardigheden een arts moet beschikken. Ook ga je als leerling zelf in groepjes aan de slag met een patiëntencasus. Dit alles onder begeleiding van geneeskundestudenten en artsen van het Maastricht UMC+. Zo kunnen leerlingen aftasten of de studie Geneeskunde inderdaad iets voor hen is.

Opzet van de college-avonden

Leerlingen doen – op basis van een fictieve patiëntencasus – tijdens de eerste drie avonden medisch-inhoudelijke kennis op, maken en presenteren een wetenschappelijke poster, leren de juiste vragen aan simulatiepatiënten te stellen en om lichamelijk onderzoek te verrichten (bij medestudenten). En ze moeten natuurlijk de fictieve casus zien op te lossen. Ze werken daarbij samen met medescholieren van diverse middelbare scholen.
Tijdens de vierde avond krijgen studenten informatie over de diverse gezondheidsopleidingen die ze kunnen volgen aan de faculteit Health, Medicine and Life van het Maastricht UMC+. Dit is tevens een mooie gelegenheid voor leerlingen om al hun vragen te stellen over de opleiding en de mogelijke beroepen aan ervaringsdeskundigen. De avond (en daarmee de reeks) sluiten we af met een posterpresentatie waarin de leerlingen in groepjes hun fictieve patiënt presenteren en zo kunnen laten zien wat ze hebben geleerd. Leerlingen ontvangen daarvoor een certificaat, dat zij kunnen vermelden op hun CV.

Ben jij een gedreven, enthousiaste middelbare scholier met interesse in de studie Geneeskunde? Geef je dan op voor de Gezondheidsuniversiteit MedSchool! De MedSchool-reeksen worden drie keer per jaar gehouden in achtereenvolgens Maastricht, Sittard en Roermond op een centraal gelegen middelbare school.

Neem voor meer informatie contact op met de Gezondheidsuniversiteit Expansiecommissie, via gezonduni-ext@maastrichtuniversity.nl

 

Sluit de enquête