Gezondheidsuniversiteit verdiept

Gezondheidsuniversiteit verdiept: Where science fiction meets reality

In samenwerking met de Brightlands Maastricht Health Campus organiseert de Gezondheidsuniversiteit van het Maastricht UMC+ een verdiepingsreeks met als doel inzicht te bieden in de wetenschappelijke voortgang en de implicaties van wetenschappelijk onderzoek voor het algemene publiek. Gedurende drie avonden, gehouden op Brightlands Maastricht Health Campus, kunt u kennis maken met nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en gezondheidszorg. Diverse onderzoekers, artsen en bedrijven bieden u op deze avonden een afwisselend en prikkelend programma door middel van demo's en presentaties.

De avonden vinden plaats op woensdag 14, 21 en 28 maart 2018 van 19.00 tot 21.30 uur aan de Oxfordlaan 55. Let op: dit is een andere locatie dan de reguliere Gezondheidsuniversiteitreeksen.

Programma
Elke avond staat in het teken van ontwikkelingen en onderzoek binnen verschillende gebieden van de gezondheidszorg. De avonden starten met een plenaire lezing, gevolgd door een pauze met koffie/thee/fris. Tot slot wordt het tweede deel van het programma ingevuld aan de hand van het centrale thema van die avond.

Avond 1 - 14 maart 2018
De eerste avond zal in het teken staan van innovatieve beeldvorming, waarbij prof. dr. Maarten Honing (onderzoeksinstituut M4I) en prof. dr. Joachim Wildberger (hoofd van de vakgroep Radiologie van het Maastricht UMC+) zullen komen spreken. Vervolgens volgt er een lezing en rondleiding bij Scannexus, een Ultra-High-Field MRI-centrum, door dr. Job van den Hurk (MRI Data Scientist).

Avond 2 - 21 maart 2018
Tijdens de tweede avond gaan we in op precisiegeneeskunde in de oncologie. Dr. Jan Theys zal komen spreken over 'De bacterie als paard van Troje in de strijd tegen kanker'. We sluiten de avond af met een bedrijvencarrousel met dr. Cristianne Rijcken (CSO van CristalTherapeutics: instituut voor nanomedicatie) en dr. Wilfred Germeraad (CSO van CiMaas: instituut voor immunotherapie).

Avond 3 - 28 maart 2018
De laatste avond staat in het teken van de regeneratieve geneeskunde. Er zal een lezing zal worden verzorgd (in het Engels) door prof. dr. Lorenzo Moroni (hoofdonderzoeker onderzoeksinstituut MERLN) over 'Successes and Challenges in Regenerative Medicine', gevolgd door drs. Hans de Munter (CEO van Neuroplast: instituut voor stamceltherapie in het ruggenmerg). Ter afsluiting wordt een interactieve sessie verzorgd door prof. dr. Klasien Horstman (hoogleraar filosofie van de gezondheidszorg). 

Informatie
De verdiepingsavonden vinden plaats in het BioPartner gebouw aan de Oxfordlaan 55. Dit is een andere locatie dan de reguliere Gezondheidsuniversiteitreeksen. Het gebouw ligt naast het ziekenhuis (Maastricht UMC+) en is zowel bereikbaar met de auto als met de fiets en openbaar vervoer.

De voertaal (Engels of Nederlands) zal per spreker verschillen. De avonden vinden plaats op drie achtereenvolgende woensdagavonden: 14, 21 en 28 maart aan de Oxfordlaan 55 (let a.u.b. op: dit is een andere locatie dan bij de reguliere collegereeksen van de Gezondheidsuniversiteit). De kosten zijn €25 voor drie avonden. De avonden duren van 19.00 uur tot 21.30 uur. Er is ruimte voor maximaal 65 deelnemers. 

Voor vragen omtrent betaling, inhoud of praktische zaken kunt u terecht bij gezonduni-ext@maastrichtuniversity.nl.