De reeks Gezondheidsuniversiteit Verdiept in maart 2019 had als thema: ‘Regeneratieve geneeskunde – Hoe ver zijn we en hoe ver gaan we?’.

De sprekers waren:

  • dr. Erik Vrij, postdoc onderzoeker complexe weefselregeneratie
  • prof. dr. Guido de Wert, hoogleraar medische ethiek
  • prof. dr. Pamela Habibović, hoogleraar regeneratieve geneeskunde
  • prof. dr. Mark Post, hoogleraar vasculaire fysiologie

Avond 1 – 13 maart 2019
De eerste avond stond in het teken van modelembryo’s, waarbij Erik Vrij (postdoc onderzoeker bij onderzoeksinstituut MERLN), expert op het gebied van complexe weefselregeneratie, kwam spreken. Vervolgens volgde een workshop door prof. dr. Guido de Wert (hoogleraar medische ethiek bij onderzoeksinstituut HES) waarin de ethische aspecten van dit thema aan bod kwamen.

Avond 2 – 20 maart 2019
Tijdens de tweede avond werd ingegaan op de ontwikkeling van biomaterialen en de toepassing hiervan in de praktijk. Prof. dr. Pamela Habibović (hoogleraar regeneratieve geneeskunde bij onderzoeksinstituut MERLN), expert op het gebied van gebruik van anorganische biomaterialen in weefselregeneratie, gaf hierover een lecture en een interactieve invulling aan de rest van de avond.

Avond 3 – 27 maart 2019
De laatste avond stond in het teken van de spier- en vaatregeneratie. Prof. dr. Mark Post (hoogleraar vasculaire fysiologie bij onderzoeksinstituut CARIM) verzorgde een lezing met workshop over op de opkomst van kweekvlees. Wie weet bent u dadelijk een van de eerste personen die een kunstmatige burger heeft geproefd!

 

 

 

Sluit de enquête