Verdiept-reeks maart 2023

Verdiept-reeks maart 2023 met het thema: Artificiële Intelligentie en gezondheid(szorg)

Nieuwe verdiept-reeks

Het thema van de Gezondheidsuniversiteit Verdiept-reeks is ‘Artificiële Intelligentie en gezondheid(szorg)’. 

De verdiept-reeks vindt plaats op 8, 15 en 22 maart in de Blauwe Zaal op de Universiteitssingel 50.

De eerste avond starten we met de basis. Wat is artificiële intelligentie eigenlijk? En hoe zit het met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)? Hoe wordt het op dit moment gebruikt in de zorg en wat zijn mogelijke toepassingen in de toekomst? Roel van Reij, PhD en Rick van Bellen van Conclusion Mediaan zullen hier meer over vertellen. Ze zullen ook een demonstratie geven om de informatie op een praktische manier weer te geven.

De tweede avond wordt verzorgd door Maike Imkamp van ZorgInnovatieLab van het MUMC+. Zij zal spreken over technologieën in de (gezondheids)zorg waar AI op toegepast kan worden. Wat bestaat er al aan AI toepassingen in het ziekenhuis en welke technologie kan verbeterd worden met AI? Hoe kan AI in het dagelijks leven gebruikt worden om patiënten thuis te monitoren? Of wellicht om patiënten eerder bij de arts te krijgen als ze mogelijk iets onder de leden hebben? Ze heeft verschillende mensen uitgenodigd om demonstraties te geven. Genoeg te leren en zien dus.

De laatste avond komt u meer te weten over het bedrijf InnerBuddies. Jella Theeuwen zal spreken over de toepassing van AI binnen het bedrijf. Hoe wordt AI gebruikt bij het verwerken en onderzoeken van monsters van klanten? Hoe wordt AI gebruikt om onderzoeksresultaten aan de klant te geven? En hoe wordt AI gebruikt om up to date te blijven met de nieuwste onderzoeksresultaten over het microbioom?

 

Sluit de enquête