Meer leren over gezondheid

Heeft u de smaak te pakken en wilt u nog meer leren over gezondheid? Dan kunt u zich inschrijven voor de verdiepingsreeksen van de Gezondheidsuniversiteit. De naam zegt het al; in deze reeksen, die bestaan uit 3 avonden, gaan we dieper in op bepaalde onderwerpen binnen de geneeskunde. Op onze site staan ook alle eerdere reeksen met daarbij ook materiaal die u eens zou kunnen doornemen. 

Facebook & Instagram

Facebook en Instagram

Natuurlijk zijn wij ook op social media actief! Zo hebben wij een Facebook en een Instagram pagina. Hier zullen wij wist-je-dat-jes plaatsen, jullie op de hoogte houden over de komende reeksen, wie er komt spreken en verdere updates. Als u geen social media heeft is dat natuurlijk geen probleem! Wij zullen uiteraard ook alle updates op onze site plaatsen. 

Gezond Idee

Gezond Idee 
Werken aan je eigen gezondheid. Gezond Idee is een initiatief van het Maastricht UMC+. Naast Gezond Idee-magazine is er ook een Gezond Idee-website boordevol makkelijke, praktische tips en informatie voor een gezonder leven. Er is ook een maandelijkse Gezond Idee-nieuwsbrief. Inschrijven kan via deze link.

 

Gezond Idee magazine

Taskforce QRS

 

Taskforce QRS

 

Taskforce QRS
Taskforce QRS heeft als doel om de overlevingskans van slachtoffers van een plotse hartstilstand te vergroten. De visie is dat het voortgezet onderwijs de beste plek is om te leren reanimeren. De reanimatie trainingen worden gegeven door studenten geneeskunde die opgeleid worden tot reanimatie-instructeur. Tot op heden zijn er al ruim 20.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs getraind! Naast dat de taskforce trainingen voor middelbare scholen regelt, hebben ze ook wat trainingsavonden per jaar waar iedereen zich voor kan opgeven. Kijk voor meer informatie op de site van Taskforce QRS.

Rosalind Franklin Contest

Rosalind Franklin Contest
De Rosalind Franklin Contest (RFC) is dé interfacultaire medische kennis- en vaardigheden quiz voor geneeskundestudenten uit heel Nederland die zich in de bachelorfase van hun opleiding bevinden. De wedstrijd wordt georganiseerd door geneeskundestudenten uit Maastricht. Het publiek kan ook deelnemen en maakt kans op mooie prijzen! Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op de site van RFC. 

RFC
Sluit de enquête