Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Gezondheidsuniversiteit

Nieuwe reeks Gezondheidsuniversiteit Mei 2021 "Neurologisch"

Nieuwe Reeks 2021 - Neurologisch

In de nieuwe collegereeks - "Neurologisch" - zullen we ingaan op verschillende onderwerpen binnen de neurologie. We gaan de reeks starten met de anatomie van de hersenen en wordt er uitgelegd wat er allemaal gebeurt in onze hersenen.              De daaropvolgende avonden zullen dieper ingaan op diverse neurologische ziektebeelden, waarbij verschillende specialisten het college gaan verzorgen.          Na afloop van de lezingen zullen er onderwijsgroepen plaatsvinden die worden begeleid door geneeskundestudenten. In deze onderwijsgroepen is er de mogelijkheid om vragen te stellen en zult u samen met andere deelnemers een casus gaan oplossen. Dus heeft u een interesse in de hersenen en zou u graag een kijkje willen binnen de neurologie? Dan is deze reeks echt iets voor u!

Het belooft natuurlijk weer een boeiende en leerzame reeks te worden. Gezien de huidige Covid-maatregelen zal deze reeks geheel online plaatsvinden, we hopen het in de toekomst weer op de campus te kunnen organiseren. Voor deelname is geen vooropleiding of voorbereiding vereist, het enige dat u nodig heeft is een gezonde belangstelling voor de werking van het menselijk lichaam!

Data

De data zijn bekend en zullen als volgt zijn:  
  • Avond 1: woensdag 19 mei 2021 - Anatomie en Fysiologie van de hersenen - Dr. Judith Sieben
  • Avond 2: woensdag 26 mei 2021 - Beroerte en Hersenbloedingen - Dr. Julie Staals
  • Avond 3: woensdag 2 juni 2021 - Epilepsie en Coma - Dr. Mariëlle Vlooswijk
  • Avond 4: woensdag 9 juni 2021 - Parkinson & Huntington en MS & ALS - Dr. Mark Janssen
  • Avond 5: woensdag 16 juni 2021 - Pijn en hernia + Patiëntdemonstratie

Inschrijving en kosten

De inschrijving verloopt via Studium Generale. Onder het tabblad "Inschrijven" vindt u hier meer informatie over. 

De inschrijfkosten voor de reeks zullen 10 euro bedragen. Door aan dit bedrag te voldoen kunt u deelnemen aan de colleges EN aan de onderwijsgroepen. Daarnaast zal u via de mail een certificaat ontvangen bij deelname aan tenminste 3 van de 5 avonden. 

Vragen

Bij vragen of voor meer informatie kunt u altijd mailen naar gezondheidsuni@maastrichtuniversity.nl. Houd ook onze Facebook-pagina in de gaten!

Neurologisch
Sluit de enquête