Gezondheidsuniversiteit

Nieuwe reeks 'Spijsvertering - een wereld vol verbijstering'

Reeks 18 - November 2021

Spijsvertering - een wereld vol verbijstering

GUM

Er staat weer een nieuwe reeks op het programma van de Gezondheidsuniversiteit Maastricht: 'Spijsvertering - een wereld van verbijstering'! De voedingsstoffen die u eet worden door veel verschillende organen in uw lichaam opgenomen. Elk orgaan heeft een andere functie, maar sommige werken ook nauw samen. We gaan bijna het complete verteringsstelsel af, we beginnen met de slokdarm en eindigen met de dikke darm en de lever. Helaas kan er ook soms iets mis gaan met een orgaan, wat een ziekte kan veroorzaken. Ziektebeelden als coeliakie, gastroparese, IBD en nog veel meer zullen aan bod komen! Iedere woensdagavond staat er weer een spreker klaar om u alles uit te leggen over het orgaan wat die avond besproken gaat worden.

De data van de reeks zijn:
  • 10 november
  • 17 november
  • 24 november
  • 1 december
  • 8 december

U kunt zich aanmelden via de aanmeldlink: https://www.aanmelder.nl/128364/subscribe . Voor meer informatie over het inschrijven en kosten kunt u naar dat tabblad gaan op onze site.

De reeks zal zowel online als op de campus georganiseerd worden. Dit wordt de eerste keer dat we het in hybride vorm gaan doen om onze reeks aan zo veel mogelijk mensen aan te bieden. Gezien de huidige maatregelen hoeft u geen coronabewijs te laten zien, aangezien wij onder het onderwijs vallen. Wij willen u erop attenderen dat het van groot belang is dat u goed de handen desinfecteert en bij klachten thuisblijft.

Wij hopen u in november weer te zien!

Sluit de enquête