Avond 2 - Alvleesklier & Dunne Darm

Dr. Stefan Bouwense

Stefan Bouwense werkt sinds 2019 als gastrointestinaal/Hepato-Pancreato-Biliaire (HPB) chirurg in het MUMC+. In 2010 behaalde hij zijn artsexamen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Na zijn opleiding Geneeskunde startte hij met zijn promotieonderzoek (‘Systematic mechanism-orientated approach to chronic pancreatitis pain’) naar de behandeling van chronische pancreatitis (alvleesklierontsteking) en verrichte onderzoek naar acute pancreatitis voor de Pancreatitis Werkgroep Nederland.

Binnen zijn huidige werkzaamheden gaat zijn aandacht uit naar de minimale invasieve chirurgie, waar door middel van een kijkoperatie met kleinere wondjes een sneller herstel met minder wondproblemen kan worden bereikt. Daarbij is hij betrokken bij het ontwikkelen en invoeren van nieuwe beeldvormende technieken bij minimaal invasieve chirurgie om de kwaliteit van deze operaties nog verder te verbeteren.

Op 17 november as wil ik jullie graag meer vertellen over de functie en aandoeningen van de alvleesklier, en de rol van de chirurg bij alvleesklieraandoeningen!

Bouwense
Dr. Stefan Bouwense
Sluit de enquête