Mooie woorden van deelnemer

Jubileumreeks 20

Wij hebben afgelopen week een hele leuke mail ontvangen van een enthousiaste deelnemer over zijn ervaringen met reeks 20 van de Gezondheidsuniversiteit. Wij willen deze graag met jullie delen.

Beste dames van het bestuur van reeks 20 (Jong geleerd, oud gedaan!) van de Gezondheidsuniversiteit,

Ik kan helaas niet aanwezig zijn bij de laatste avond van de reeks, maar ik wil jullie graag feliciteren met en bedanken voor een fijne, zeg maar gerust geweldige reeks. Ik zit zelf in het onderwijs en ik weet hoeveel tijd en energie het kost om een reeks zo inhoud te geven, zoals jullie hebben gedaan.

Ik heb diepe bewondering voor jullie enthousiasme, energie en open leerhouding. Het is jullie echt gelukt om in jubileumreeks 20 het thema “Jong geleerd, oud gedaan” tot leven te brengen met heel veel ‘lifestyle’-tips.

Avond 1 over ‘Hart en vaten’ door Floris vanMolkot was een prima keuze als opening van de reeks. Deze opening was heel laagdrempelig voor iedereen. Floris is een geboren docent. Mij is vooral bijgebleven hoe enthousiast hij meedeed met de ‘energizer’ na afloop.

De tweede avond ging over ‘De longen’ en werd verzorgd door Frits Franssen. Hij maakte ons heel duidelijk hoe schadelijk roken is, en hoe de tabaksindustrie nog steeds een voet tussen de deur heeft, dat 20% van de volwassenen nog steeds rookt en hoe lastig het is om dat percentage naar beneden te krijgen met innovaties zoals de e-sigaret. Ik blijf wel benieuwd of het aantal rokers onder medici nou hoger is.

Avond 3 van Monique Bongaerts was een feest van herkenning. Ik had haar in 2019 al een keer horen spreken over verslaving, maar de focus op alcoholverslaving bood echt een verdieping. Wat is het leerzaam om te weten hoe alcohol voorrang heeft om te worden afgebroken in de lever, en dat alcohol in combinatie met slaapmiddelen heel gevaarlijk kan zijn. Monique is iemand die haar verhaal heel goed vanuit verslavingspraktijk zelf naar voren kan brengen. Het is heel knap als iemand over zoiets verwoestends voor de hersenen als alcohol zo enthousiast en inhoudelijk betrokken kan vertellen.

De vierde avond werd ingeleid door Ivo Nagtzaam en ging over ‘De huid’. Ook bij Ivo verbaasde het mij hoe enthousiast hij praat over zijn vak. Echt iemand die midden in de praktijk staat, en geniet van wat hij dagelijks meemaakt. Hij was duidelijk zelf nog bezig met alles wat hij met ons had gedeeld. Wat hij met ons deelde was ook heel veel! Een geweldige lezing waar voor mij een belangrijk thema is dat bewegen zorgt voor een goede doorbloeding en dat dat bijdraagt aan een beter en sneller herstel van een beschadigde huid. Een gezonde huid is een basis van je afweersysteem.

Tot slot wil ik nog een compliment geven voor Kelly, die de ‘energizers’ na afloop van het college verzorgde. Wat een positieve energie straalt die meid uit. Haar oefeningen en muziek waren een feestje. Ik vind het een heel goede keuze dat jullie dit zo in dit jubileum programma hebben verwerkt.

Jullie verdienen echt allemaal een groot applaus hiervoor. En dan te bedenken dat jullie dit allemaal doen naast al het andere studiewerk. Ik voel me bevoorrecht dat jullie dit ons in deze bijzondere jubileumreeks hebben kunnen en willen bieden.

Ik wens jullie een fijne ‘mindfulle’ slotavond en hoop er op afstand bij te kunnen zijn.

Warme groet van een enthousiaste deelnemer 

 

Sluit de enquête