Zintuigen-programma 2016

Ondertussen zijn de voorbereidingen van de negende reeks van de Gezondheidsuniversiteit in volle gang! De reeks start op 23 november 2016 en het thema is ‘Zintuigen’.
Hieronder leest u meer over de inhoud, sprekers en de opzet van de avonden.

Tijdens de 5 college-avonden komen verschillende aspecten van de zintuigen aan bod. Waardoor kunnen wij alles waarnemen? Waarom heeft iedereen andere smaak? Hoe kunnen onze hersenen alle prikkels zo verwerken dat wij kunnen waarnemen? En hoe kan het soms fout gaan? Antwoorden op deze en andere vragen zullen uitgebreid besproken worden.

Impressie College
Impressie College

Avond 1 – 23 november 2016
Thema: Inzicht in het oog
Spreker: dr.O. Reneerkens en dr. O. Creten
Onderwerpen die aan bod zullen komen: Deze avond zal u een introductie geven in hoe de zintuigen werken en hoe wij alles kunnen zien met onze ogen.

Avond 2 – 30 november 2016
Thema:  Horen met balans  
Spreker: mw. drs. G.E.A.J. Nobel - Hoff
Onderwerpen die aan bod zullen komen: Heeft u altijd al willen weten hoe het kan dat u altijd maar rechtop blijft staan? En hoe het kan dat u geluiden kan waarnemen? Let dan goed op vanavond!

Avond 3 – 7 december 2016
Thema: Huid, pijn en andere kwaaltjes
Spreker: T. Van de Voort AIOS Neurologie en N. Van den Hoogen PhD Student bij MUMC+
Onderwerpen die aan bod zullen komen: Deze avond zal worden uitgelegd hoe het komt dat wanneer u zich stoot dit pijn doet, maar wanneer iemand u kietelt u hier plezier aan beleeft.  

Avond 4 – 14 december 2016
Thema: Reuk en smaaksensatie
Spreker: drs. S.J.A. van der Heijden
Onderwerpen die aan bod zullen komen: Vanavond zal onder andere worden uitgelegd hoe het kan dat wij ons eten kunnen proeven en ruiken en welke invloed reuk en smaak op elkaar hebben.  

Avond 5 – 21 december 2016
Thema: The whole is bigger than its parts
Spreker: Esther D.A. van Duin MSc. Neurowetenschapper & Promovendus/onderzoeker afdeling Psychiatrie Universiteit Maastricht & afdeling Nucleaire Geneeskunde AMC Amsterdam
Onderwerpen die aan bod zullen komen: Deze avond zal er meer uitleg worden gegeven over hoe er soms fouten ontstaan in onze waarneming en wat we daaraan kunnen doen. 

Impressie Informatiemarkt
Impressie Informatiemarkt
Sluit de enquête