Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Meer over de Gezondheidsuniversiteit

De Gezondheidsuniversiteit Maastricht

De Gezondheidsuniversiteit is een initiatief van studenten in samenwerking met het Maastricht UMC+. Het doel is bevordering van het gezondheidsbewustzijn bij het algemene publiek. Dit willen we realiseren door op een leuke en interactieve manier mensen uit Maastricht en omgeving kennis te laten maken met de werking van het lichaam in ziekte en gezondheid, gedurende een collegereeks van vijf avonden. Er is geen specifieke vooropleiding voor deelname vereist. Het enige dat u nodig heeft, is een gezonde belangstelling voor de werking van het menselijk lichaam.

Gezondheidsuniversiteit

Door meer te leren over welke factoren allemaal een rol spelen bij gezondheid en ziekte, kunnen deelnemers werken aan een gezonder leven. Studenten van het Maastricht UMC+ organiseren het project en voorzien de deelnemers van informatie. Zo leren de studenten om medische en wetenschappelijke onderwerpen op een duidelijke en laagdrempelige manier uit te leggen. Voor het Maastricht UMC+ is de Gezondheidsuniversiteit een goede manier om hun speerpunten op het gebied van zorg, onderzoek, onderwijs en preventie te delen met algemene publiek.  

De Gezondheidsuniversiteit is een initiatief zonder winstoogmerk. Alle inkomsten worden gebruikt om het project budgetneutraal te maken.

Bekijk ons promofilmpje

 

GUM

 

 

U vindt ons ook op Facebook

 

Sluit de enquête